زمان جاری : شنبه 15 اردیبهشت 1403 - 5:20 قبل از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



ghfghs

ارسال پاسخ
تعداد بازدید 199
نویسنده پیام
7reza7 آفلاین


ارسال‌ها : 1
عضویت: 18 /11 /1390
سن: 20


آیا فیلم ها و عکسهای غیر مجاز باعث قبول نشدن اعمال و نماز ها می شود ؟
آیا فیلم ها و عکسهای غیر مجاز باعث قبول نشدن اعمال و نماز ها می شود ؟

چهارشنبه 19 بهمن 1390 - 22:34
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
admin آفلاین



ارسال‌ها : 4
عضویت: 17 /11 /1390
سن: 19


پاسخ : 1 RE آیا فیلم ها و عکسهای غیر مجاز باعث قبول نشدن اعمال و نماز ها می شود ؟
پاسخ:
نماز از یک سو تکلیف الهی و انجام وظیفه بندگی و سپاسگزاری از نعمت های بی کران مادی و معنوی است و از سویی دیگر دارای آثار عالی روحی و جسمی، و معنوی و مادی است. یکی از آثار معنوی نماز کامل این است که نماز سبب حفظ آبروی نماز گزار و پوشش عیب ها و مستور ماندن گناهان وی در نزد دیگران می شود و در واقع کفاره گناهان به شمار می آید. چنان که در روایت آمده است : «أَنَّ الصَّلَاةَ سِتْرٌ وَ كَفَّارَةٌ لِلذُّنُوب‏؛ (1) همانا نماز پوشش و کفاره گناهان است».
اما گناه و معصیت و نگاه به فیلم ها و عکس های مبتذل، باعث می شود که نمازگزار از دستیابی به آثار نماز محروم باشد. پس گناه و معصیت و نگاه به فیلم ها و عکس های مبتذل اگر چه موجب باطل شدن نماز نمی شود ( یعنی چنین اشخاصی با خواندن نماز وظیفه بندگی خود را در مورد نماز انجام داده اند )، اما چه بسا که نماز چنین افرادی سبب رشد و تکامل معنوی آنان نمی گردد و فاقد آثار عالی اشاره شده می باشد.
َنکته دیگر این که:
نگاه به فیلم ها و عکس های مبتذل از جهت فقهی حرام و گناه است؛ زیرا این گونه عکس ها و فیلم ها هم به روح و روان انسان آسیب می رساند و هم دین و ایمان و معنویت انسان را در معرض تخریب و نابودی قرار می دهد؛ بنا بر این هم برای دنیای انسان و هم برای آخرت انسان نابودی و تهدید به ارمغان دارد. انسان را از رسیدن به اهداف والای زندگی و نایل شدن به خوشبختی و سعادت باز می دارد، و توفیق بندگی خدا و شرکت در کارهای مفید فردی و اجتماعی را از وی سلب می کند، و او را به سنگدلی و قساوت قلب گرفتار می سازد. با در معرض خطر قرار دادن قلب و درون آدمی و ایمان و اعتقاد و باور انسان ها، تباهی و عذاب آخرت را برای انسان فراهم می آورد.
اگر خدای نکرده کسي به اين گناه آلوده است راه نجات و خلاصی از آن توبه و استغفار است. جای خوشبختی است که خداوند متعال راه توبه و برگشت را به روی انسان‌ها گشوده است .
پس می‌توانیم با توبه و استغفار، گناهان گذشتة خود را جبران کنیم. و پس از توبه و انابه به درگاه خدا دیگر بار راه تقوا و عبادت را پیش گیریم. به این جهت قرآن مجید و روایات اهل بیت (ع) مردم را به توبه دعوت و تشویق نموده‌اند.
خداوند در قرآن فرموده است: «قُلْ یا عِبَادِی الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَی أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ؛ (2) بگو ای بندگان من که بر خویشتن زیاده‏روی روا داشته‏اید، از رحمت ‏خدا نومید مشوید در حقیقت ‏خدا همه گناهان را می‏آمرزد که او خود آمرزنده مهربان است».
پی‌نوشت‌ها:
1. الشيخ الصدوق، الفقيه (من لايحضره الفقيه)، الناشر: مؤسسه النشر الاسلامي، قم، سنه النشر/1413 ه. ق، ج 3، ص 38 .
2. زمر (39) آیه‌53.

چهارشنبه 19 بهمن 1390 - 22:43
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :